Pärjäisitkö lomalla ilman älypuhelinta?

Lifestyle Matkailu · Terhi Piiroinen

Toiset sanovat olevansa teknologiaan niin koukussa, etteivät osaa olla ilman sitä edes loma-aikana. Tutkimuksen mukaan ihmiset pakkaavat reissuilleen keskimäärin viisi erilaista sähköä vaativaa vempainta mukaan.

Suurinosa raahaa kannettavia tietokoneitaan, tablettejaan ja älypuhelimiaan lomille siksi, että he haluavat vaihtaa kuulumisia perheensä kanssa myös lomalta käsin. Toiset taas väittävät syynä olevan pelkästään matkan helpottaminen – laitteella tarkastetaan ravintoloiden ja nähtävyyksien sijainnit sekä muut loma-aktiviteetit.

Noin 25 prosenttia kyselyyn vastanneista tunnusti kantavansa älypuhelimia mukana vain siksi, että pääsevät päivittämään kuulumisiaan sosiaaliseen mediaan. Haittapuolena tietysti on se, että laitetta unohtuu räpläilemään koko loman ajaksi. Eniten reissuista saakin irti, jos sulkee turhat vempaimet kokonaan ja keskittyy vain lomailemiseen.

Daily Mailissa julkaistu brittitutkimus paljastaa, että suosituimmat laitteet puhelimien, kameroiden ja tietokoneiden jälkeen ovat erilaiset kauneudenhoitoon liittyvät välineet, kuten suoristusrauta tai sähköhammasharja. Yksi asia tulisi kuitenkin olla kaikille ilmiselvä – oli sitten lomalla mukana mikä tahansa vekotin – töitä ei saa tehdä.