Jäätelölle asetettiin 18 vuoden ikäraja Brasiliassa

Lifestyle Ohhoh! · Stara.fi

Maailmalla on vuosien varrella kehitetty lukuisia erikoisen makuisia jäätelöitä, ja nyt lista on kasvanut yhdellä varsin kiistanalaisella maulla. Brasiliassa on nimittäin lanseerattu oluen makuinen Skol-jäätelö, mutta viranomaiset eivät ole olleet tuotteeseen lainkaan tyytyväisiä.

Ambev-panimo julkaisi äskettäin Skol-nimisen jäätelön, joka ei kuitenkaan sisällä lainkaan alkoholia. Alkoholittomuus ei ole kuitenkaan riittänyt viranomaisille, joiden mukaan jäätelö rohkaisee lapsia ja teini-ikäisiä juomaan myös samanmerkkistä olutta. Tuotteen mainoksessa kysytään: ”Menisimmekö baariin vai jäätelölle?” Tilannetta ei helpota se, että marraskuussa myyntiin tullutta jäätelöä myydään pakkauksessa, joka muistuttaa ulkonäöltään oluttölkkiä.

Kuva: Ambev
Kuva: Ambev

Brasiliassa mainontaa säätelevä viranomainen on nyt antanut asiasta huomautuksen panimolle. Toistaiseksi tuotetta myydään vain baareissa Rio de Janeirossa ja Sao Paulossa, jotta alle 18-vuotiaat eivät saisi ostettua tuotetta. Viranomaisten mukaan jäätelön mainonta Facebookissa pitäisi vielä kieltää. Viime vuonna Ambev sai huomautuksen myytyään oluen makuisia pääsiäismunia.