Mullistava kondomiuutuus toimii kuin haitari: ”Tuntuu hyvältä ja luonnolliselta”

Lifestyle · Tim Isokivi

Microsoft-yhtiön toinen perustaja ja maailman rikkaimpien henkilöihin kuuluva Bill Gates lupasi taannoin lahjoittaa 100.000 dollaria, eli noin 77.000 euroa, sille, joka ensimmäisenä luo uraauurtavan uuden sukupolven kondomin.

Nyt kalifornialainen yritys on herättänyt Bill Gatesin ja hänen Melinda-vaimonsa perustaman säätiön mielenkiinnoin. Origami Condoms -yritys kehittelee parhaillaan ehkäistyvälinettä, jonka esikuvana toimii origami, japanilainen paperintaittelutaide. Uutta keksintöä ei ole rullattu tavanomaisen kondomin tavoin, vaan se on taiteltu haitarin lailla.

– Lateksinen kondomi kehitelty oli puhtaasti suojaamista varten. Kukaan ei pitänyt sen käyttämisestä. Me yritämme luoda kondomia, joka tuntuu hyvältä ja luonnollislta, jotta ihmiset käyttäisivät sitä, Origami Condomin perustaja Danny Resnic kertoo Huffington Post -lehdelle.

Origamikondomin kerrotaan toimivan käytön aikana väljänä suojuksena, joka liikkuu kehon luonnollisen liikkeen mukana. Lisäksi uusi keksintö on valmistettu lateksin sijaan erittäin taipuisasta silikonista, joka tekee siitä tavanomaista kondomia kestävämmän. Sen paikalleen asettamisen kerrotaan olevan myös normaalia kondomia nopeampaa.

Bill Gatesin ja Melinda Gatesin säätiö kuvailee etsimäänsä uuden sukupolven kondomia sellaiseksi, joka merkittävästi säilyttäisi tai jopa parantaisi nautinnon yhdynnän aikana, ja joka edistäisi ehkäisymenetelmän säännöllistä käyttöä. Bill Gates pyrkii tällä tavoin vähentämään AIDS:in leviämistä. Hän vihjailee lahjoitussumman todennäköisesti kasvavan jopa miljoonaan dollariin projektin rahoittajien määrän kasvaessa.