On-off -parisuhteet ovat tuhoon tuomittuja – ei kannata

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rihanna ja Chris Brown lienevät maailman kuuluisimmassa on-off -suhteessa kiemurtelevat ihmiset. Välillä ollaan yhdessä ja toisena päivänä pannaan taas lusikat jakoon. Mikä auttaisi tämänkaltaisiin suhteisiin parhaiten?

On-off -parisuhteet saattavat olla hyvinkin tuhoisia, etenkin jos erodraaman ja yhteenpalaamisen yhteydessä kärsitään suhteettoman suuresta ja sydänsurujen täyttämästä draamasta. Mikäli suhde on ollut yhtä erkaantumista ja uudelleenrakastumista sen alkuajoista lähtien, ovat molemmat osapuolet oppineet Femail Firstin mukaan ainoastaan vahingolliseen seurustelutyyliin. Suhdetta on myöhemmin vaikea ryhtyä muuttamaan kestäväksi ja tasaiseksi, eli normaalin parisuhteen kaltaiseksi.

Jatkuva epävarmuus luo suhteeseen turhaa jännitettä ja ahdistuneisuutta. Parhaiten suhteen toimivuuteen auttaa partnerin kanssa keskusteleminen. Kumppaneiden pitäisi etenkin kriisin kynnyksellä istua alas ja jutella suhteen ongelmista. Asiat pitää puhua halki ja miettiä, miksi suhteessa erotaan jatkuvasti ja onko suhteen epävakauteen jotain perustavanlaatuisia syitä.

Kompromissit kuuluvat suhteeseen, joten jos kumpikaan osapuoli ei anna missään asiassa periksi, on oikeastaan turha edes palata yhteen – etenkään jos alkuperäisiä eron syitä ei ole käyty läpi tai ne eivät ole tauon aikana muuttuneet. Pelkkä ikävä ei riitä rakastamisen ja yhteenpalaamisen syyksi.

Jos pariskunta päättää kuitenkin erota, on päätös yleensä perusteltu ja tarkoin harkittu – tai niin ainakin pitäisi olla. Yksin jääminen lienee eron vaikeimpia ja samalla myös pelätyimpiä asioita, mutta tällöin kannattaa hakea turvaa niin sukulaisilta kuin ystäviltäkin. Läheiset tukevat mielellään elämässään eteenpäin menevää ennemmin kuin ojentavat jälleen kerran olkapäänsä huonoon suhteeseen palanneelle. Exälle soittaminen ei kannata.