Tutkimus todisti: Miehet eivät osaa lukea naisia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saksalaiset tiedemiehet tekivät äskettäin vapaaehtoisille miehille testin, jossa tutkittiin heidän kykyään lukea naisten tunteita pelkkien hameväestä otettujen kuvien perusteella. Tutkimustulos osoitti, että miehet menivät pahasti metsään naisten tunteiden arvioimisessa.

Kun miehille näytettiin vuorostaan miesten kuvia, osasivat vapaaehtoiset nimetä miehen tunnetilan puolta paremmin kuin naisilta. Syynä pidettiin tunteisiin samaistumista, sillä testattavat pystyivät samaistumaan kuvissa olleiden miesten tunteisiin, kun taas naisten kuvat olivat heille täyttä hepreaa.

Tutkimus tehtiin saksalaisessa Bochumin yliopistossa, ja siihen osallistui 22 miestä. Heille oli näytetty yhteensä 36 kuvaa, joita heidän piti kuvailla kahdella kuvan henkilön tunnetilaa kuvailevalla sanalla. Tutkimustulos julkaistiin PLoS ONE -lehdessä.