Huikea uutuuskeksintö: Puhelimen akku latautuu sekunnissa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Nykyaikaisten älypuhelimien yksi huonoista puolista on toiminnot, jotka verottavat paljon laitteen akkua. Tulevaisuudessa akun kesto saattaa olla huomattavasti pidempi kuin nykyään. Tutkijat ovat nimittäin tehneet aiheen saralla huomattavan läpimurron.

Illinoisin yliopiston tutkijat ovat nimittäin kehittäneet superakun, joka on yli 1.000 kertaa edeltäjiänsä tehokkaampi. Mikroteknologiaan pohjautuva akku on tutkimusta vetäneen William Kingin mukaan aivan uusi tapa ajatella akkuja, Daily Mail -lehti uutisoi. Miehen mukaan muun teknologian edetessä vuosien varrella akut ovat jääneet kehityksestä jälkeen.

– Viime vuosikymmeninä elektroniikka on pienentynyt. Tietokoneen osat ovat pienentyneet, ja akku on jäänyt kauas jälkeen. Tässä on kyseessä mikroteknologia, joka voi muuttaa kaiken tämän, William King selittää uutuuskeksinnöstä.

Kingin mukaan keksinnön myötä laitteen virtalähde vastaa muun laitteen tehokkuutta. Uutuuskeksintö on muutamaa mullistavaa muutosta lukuunottamatta rakenteeltaan aivan kuten tavallinen paristo. Hämmästyttävän tehokas akku muun muassa lataisi ohuen älypuhelimen sekunnissa, ja sen avulla voitaisiin lähettää radiosignaaleja jopa 30 kertaa kauemmas. Tutkimusvaiheessa olevan akun hyödyntämistä käyttötavaroissa saadaan kuitenkin odotella vielä jonkun aikaa.