Murhaaja tunnusti tekonsa netissä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaiset meemeiksi kutsutut internet-ilmiöt ovat yleistyneet viime vuosina sosiaalisen median keskustelupalstojen suosion nousun myötä. Meemeihin kuuluvat esimerkiksi nopeasti verkossa leviävät kuvat ja videoleikkeet.

Suosituimpiin meemeihin kuuluvat Advice animalsit, jotka koostuvat eläinten kuvista ja käyttäjien niihin lisäämästä tekstistä. Yksi tällaisista on Confession Bear, eli tunnustuskarhu. Se on karhun kuva, johon liitetyssä tekstissä ihmiset tunnustavat nimettöminä erikoisia, joskin yleensä melko viattomia tekojaan.

Nyt yksi tällainen tunnustus on herättänyt kohua internetissä, ja saattaa johtaa jopa poliisitutkintaan. Naratto-nimimerkillä kirjoittava käyttäjä lisäsi Reddit-keskustelusivustolle kuvan, jossa hän kertoo tappaneensa siskonsa väkivaltaisen, amfetamiiniriippuvaisen poikaystävän tämän omilla huumeilla. Tunnustuksen mukaan hän ei jäänyt kiinni, sillä kuolinsyynä pidettiin tahatonta yliannostusta.

Kuva: Reddit
Kuva: Reddit

Lukuisten järkyttyneiden vastausviestien jälkeen Naratto-nimimerkki kertoi ensin tunnustuksen olleen osittain totta, mutta väitti lopulta sen olleen pelkkä vitsi. Käyttäjä poisti nopeasti Reddit- ja Facebook-tilinsä. DailyDot-sivuston mukaan hänen tietonsa olivat kuitenkin jo tallella useilla Reddit-käyttäjillä, ja ne lähetettiin liittovaltion poliisille, FBI:lle.

– Hauskaa tässä on se, että jos hän jää kiinni, viranomaiset käyttävät tunnustuskarhua todistusaineistona, totesi nimimerkki CaptainCheeseBurger Reddit-sivustolla.