Uskomaton syömishäiriö: Nainen syö nukkuessaan saippuaa, maalia ja vaseliinia

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmisten syömishäiriöt ovat päätyneet yhä useammin uutisiin, sillä aihe on menettämässä tabun asemaa. Monet asian tiimoilta kärsivät ovat uskaltautuneet kertomaan taistelustaan mediassa. Nyt otsikoihin on päätynyt brittiläinen perheenäiti Lesley Cusack.

Cusack kärsii erikoisesta syömishäiriön muodosta. Hän nimittäin nauttii joka yö 2.500 kilokaloria uniensa aikana. 55-vuotias nainen on kärsinyt tiedottomassa tilassa tapahtuvasta yösyöpöttelystä 30 vuoden ajan. Lesley ei pysty unitilassa kontrolloimaan, mitä hän suuhunsa pistää.

Kolmen lapsen äiti onkin aterioinut muun muassa saippuapulveria, vaseliinia, maalia, yskänlääkettä ja raakoja perunoita. Häiriö on vaikuttanut naisen painoon. Painavimmillaan hän oli 104-kiloinen, mutta laihtui kuntosalilla käymisen myötä. Warringtonista kotoisin oleva syöppö haki tilaansa apua, kun hän huomasi hakeneensa purtavaa pakastimesta.

– Hajotin monta hammasta eräänä yönä. On vain ajan kysymys ennen kuin jotain pahempaa tapahtuu, kertoi Lesley Cusack Daily Mirror -lehdelle.