Pikkupoika koukussa imuroimiseen – vanhemmat tyytyväisiä addiktioon?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monesti addiktiolla tarkoitetaan pinttynyttä tapaa, joka jollain tavalla rajoittaa ihmisen elämää, kun hän ei kykene olemaan tekemättä sitä. Joskus riippuvuudella voi olla kuitenkin myös positiivisia vaikutuksia.

Näin on yhdeksänvuotiaan Lane Fountainin kohdalla. Koulupoika sairastaa nimittäin Williamsin syndroomaa, jonka ansiosta henkilö haluaa miellyttää muita ja suhtautuu usein pakkomielteisesti johonkin asiaan. Lanen kohdalla mielihyvää tuottavat eniten imurit ja siivoaminen.

– Hän on ihastellut imureita pienestä pitäen. Palkitsemme hänet hyvästä käytöksestä sillä, että hän saa luvan käydä kaupassa katselemassa niitä. Lane oppii jokaisen imurin yksityiskohdan ja tietää kaiken eri malleista, kertoi isä Mark Fountain Daily Mirror -lehdelle.

Lanen oma huone on täynnä erilaisia imureita, ja hänellä on lisää malleja puutarhassa. Pikkupoika innostaa vanhempiaan pitämällä perheen kodin siistinä. Fountain siivoaa omien sanojensa mukaan joka päivä.

Hänen suosikkinsa 17 laitteen kokoelmasta on Henry-merkkinen imuri. Poika auttaa säännöllisesti paikallisessa Grosvenor-hotellissa ja testaa myös heidän imureitaan. Hän esiintyi asian tiimoilta taannoin brittiläisen Channel 4 -kanavan The Hotel -sarjassa.