Ben Affleck osallistuu haasteeseen – aikoo elää eurolla päivässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oscar-palkittu näyttelijä Ben Affleck kuuluu Hollywoodin tunnetuimpiin tähtiin. Hänet nähtiin viimeksi valkokankaalla itse ohjaamaansa Argo-elokuvassa, joka voitti kolme Oscar-palkintoa muun muassa vuoden parhaana elokuvana.

Nyt Ben Affleck on lähtemässä mukaan haasteeseen, jonka tarkoituksena on tuoda esille maailman köyhän väestön elinoloja. Haasteessa hänen täytyy selvitä vain 1,50 dollarin, eli reilun euron päiväbudjetilla. Hän edustaa haasteessa Eastern Congo Initiative -säätiötään, joka kerää rahoja Kongon vähävaraiselle väestölle.

– 1,4 miljardia ihmistä elää alle 1,50 dollarilla päivässä. Aion lähteä Live Below The Line -haasteeseen Eastern Congo -säätiön nimissä. Aiotko sinä?, tähti kirjoitti Twitterissä.

Haasteen järjestäjien verkkosivuilla osallistujia kielletään käyttämästä heidän kotoaan valmiiksi löytyviä ruoka-aineita tai perheiden lahjoituksia, mutta he saavat juoda kraanavettä. Osallistujia myös suositellaan suunnittelevan tarkkaan ostoslistansa ja panostavan esimerkiksi riisiin, linsseihin, pastaan ja kasviksiin.

Ben Affleck on menneisyydessä heilastellut esimerkiksi näyttelijä Gwyneth Paltrowin ja latinotähti Jennifer Lopezin kanssa. Hänen suhteensa Lopeziin sai taannoin rutkasti julkisuutta ja heitä kutsuttiin lempinimellä ”Bennifer”. Affleck esiintyi myös silloisen tyttöystävänsä musiikkivideolla Jenny From The Block.