Mitkä tekstiilikaksoset! Pariskunta pukeutunut 35 vuotta samanlaisiin asuihin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vitsinheitto pariskuntien yhteensopivista tuulipuvuista voi tuntua jo kuluneelta leukailulta, mutta tosielämässä tällaisia rakkaustarinoita löytyy enemmän kuin uskoisi. Eräs amerikkalainen aviopari on pukeutunut yhteisiin tiimiasuihin joka päivä peräti 35 vuoden ajan.

Massachusettsilainen Donald Featherstone tienasi 50-luvun lopussa omaisuuden keksimällä muovisen, pinkin flamingo-pihakoristeen. Hän ja Nancy-vaimo ovat kuluttaneet yhteiset vuotensa nauttimalla leveästä elämäntyylistä, johon on kuulunut myös asianmukainen pukeutuminen.

Aviopari on 80-luvulta lähtien pukeutunut samasta kankaasta valmistettuihin vaatteisiin. Entinen ompelija Nancy Featherstone valmisti ensimmäiset vaatemallit parille, minkä jälkeen he rakastuivat yhteiseen tyyliin. Tällä erää eläkeikäisellä pariskunnalla on kuudensadan käsin tehdyn asun kokoelma. Katso kuvat tästä.

Pukeutumisesta on tullut Featherstoneille rakas harrastus ja pakkomielle. Erossa ollessaan pariskunta soittelee toisilleen varmistaakseen, että heillä on tuolloinkin yhteneväinen asustus. Upporikkaan parin asut ovat silmään pistävän kirkkaita, ja niistä löytyy paljon värikkäitä tropiikkikuoseja. Näin Nancy puolustelee käytäntöä New York Times -lehdelle.

– Ensinnäkin, se on hauskaa! Me pidämme siitä! Mutta se on myös selkein merkki siitä, että olemme yhdessä. Se on Donaldin ja minun yhteinen juttu, kertoi nainen haastattelussa.