Kumpi saa naisen: urheilija vai nörtti?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Miesten naismakua kuvaillaan muun muassa lauseella, jossa toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Naisten miesmaku saattaa olla vähintääkin yhtä riemunkirjava, mutta entäpä jos unelmien mies tulisi valita kahdesta toistensa vastakohdasta?

Femail First julkaisi hiljattain artikkelin, jossa vertaillaan keskenään nörttiä ja urheilijaa. Yleensä sporttiset miehet eroavat fysiikkaa rakastavista älyköistä huomattavasti – ainakin stereotypioista puhuttaessa. Kumpi sitten on naiselle parempi valinta, nörtti vai urheilija?

Elokuvissa näkee usein molempien lajityyppien edustajia, ja kun urheilijat kuvaillaan lihaksikkaiksi komistuksiksi, ovat nörtit puolestaan hiljaisia, mutta söpöjä sydäntenmurskaajia. Urheilijoiden etuna onkin heidän atleettisuus. Toiset naiset pitävät lihaksikkaita miehiä todellisena silmäkarkkina. Urheilullisten miesten kanssa pääsee usein kentän laidalle kannustamaan joko heitä itseään tai heidän suosikkijoukkuettaan.

Sporttiset urokset ovat usein myös suojelevaisia naistensa suhteen. He antavat komeilla käsivarsillaan turvaa ja tekevät selväksi, ettei mikään pääse satuttamaan heidän naistaan. Lisäksi he pukeutuvat usein siististi hyvännäköisiin vaatteisiin ja ovat muutenkin suosittuja suuressa kaveriporukassaan. Nämä kundit käyvät usein ulkona, ja rento meininki jatkuu myös kotona. Huonona puolena voi olla se, että nainen jää urheilun, ystävien ja miehen itsensä taakse ikuiseksi kakkoseksi.

Nörtit sen sijaan ovat älykkäitä ja heidän kanssaan on usein helpompi keskustella syvällisistä aiheista. Älykkäät miehet tietävät paljon asioita, mikä helpottaa sekä naisen että heidän yhteistä elämäänsä. Kiltit nörtit ovat usein myös erittäin uskollisia, eivätkä he jätä tyttöystäväänsä ilman lojaaliuutta tai huomiota. Vastapainona nämä herrat osaavat hukuttaa aikansa esimerkiksi erilaisiin peleihin. Mikäli naiset pelaavat tai ovat ainakin valmiita kokeilemaan ohjainta kädessään, voi nörtti rakastua tyttöönsä entistäkin palavammin ja kunnioittavammin.

Älykkäät miehet ovat hyvin usein hauskoja. He osaavat käyttää fiksua huumoria nokkelasti ja pystyvät nauramaan myös itselleen. Nörttimies palvoo hänelle tärkeitä asioita, ja mikäli nainen pääsee sellaiseksi, tuntee hän varmasti olonsa spesiaaliksi koko suhteen ajan. Entäpä sitten jos vastaan kävelee urheilullinen nörtti?