Toimiva seksisuhde ystävän kanssa – totta vai tarua?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Muutama vuosi sitten ilmestynyt Will Gluckin ohjaama Friends With Benefits -elokuva kertoo kaveruksista, jotka aloittavat seksisuhteen. Kaunis Mila Kunis tähdittää elokuvan pääroolia yhdessä Justin Timberlaken kanssa. Onko elokuvan juoni kuitenkaan tosielämässä mahdollinen – saati kannattava?

Seksiä ilman parisuhdetta. Se saattaa kuulostaa ihanteelliselta ratkaisulta ainakin kaikkien suhdekammoisten mielestä, sillä toistensa kanssa makuuhuoneessa viihtyvät ystävykset välttyvät parisuhteen tuomilta kiemuroilta ja haasteeilta. Sanotaan, että halut ne on hillerilläkin, joten miksipä kaksi ihmistä ei tyydyttäisi seksin nälkäänsä luotettavan kaverin kera ilman, että joutuisi sitoutumaan vakituiseen seurustelusuhteeseen?

Femail First muistuttaa, että mikäli ystävän kanssa ryhtyy seksisuhteeseen, täytyy molemmilla osapuolilla olla selvillä, ettei suhteesta koskaan olekaan tulossa sen suurempaa rakkaustarinaa. Kaikissa suhteissa on aina riskinä saada näpeilleen, joten jo ennen seksisuhteen solmimista kannattaa sopia pelisäännöistä tarkkaan, eli voivatko suhteen osapuolet esimerkiksi harrastaa myös muiden kanssa seksiä tai mitä tehdä, jos tunteet astuvat hommaan mukaan.

Moni kaverinsa kanssa seksistä säännöllisesti nauttiva viheltää pelin poikki silloin, jos toinen osapuolista alkaa osoittautua liian sitoutuneeksi. Pelkässä seksisuhteessa olevien kaverusten ideana on nauttia ja saada toisistaan pelkästään seksuaalista tyydytystä ilman, että kumpikaan osapuolista edes harkitsisi sen vakavempaa yhdessäoloa. Tällaisissa suhteissa pitää kuitenkin olla sataprosenttinen luottamus ja vapaus, jotta kumpikin voi hakea elämänsä rakkautta tahoillaan niin sitä halutessaan.