Maailman parhaat matkailukohteet 2013 – tässä ylivoimainen kärki

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosi 2013 alkaa hiljalleen lähestyä puoliväliä, ja nyt TripAdvisor on listannut vuoden parhaat matkailukohteet maailmassa. Yli 100 miljoonaa arvostelua sisältävän palvelun käyttäjät ovat arvostelleet käytännössä kaikki maapallon matkailukohteet.

Kuva: Stara
Kuva: Stara

Matkailukohteiden maailmanlistan ykköseksi nousi tänä vuonna Pariisi Ranskassa. Sieltä esimerkiksi Notre Dame ja Eiffer-torni mainittiin erityisesti näkemisen arvoiseksi.

newyork

Toiseksi listalla sijoittui Yhdysvaltojen New York ja kolmannelle sijalle Iso-Britannian Lontoo. Viiden parhaan joukkoon mahtuivat myös Italian Rooma ja Espanjan Barcelona. Siten viidestä parhaasta matkailukohteesta neljä sijaitsee siis Euroopassa.

rooma

Kymmenen listalle nousivat edellä mainittujen viiden lisäksi tässä järjestyksessä myös Italian Venetsia, Yhdysvaltojen San Francisco, Italian Firenze, Tsekin Praha ja Australian Sydney.

sydney

Niiden jälkeen listalla olivat sijalla 11. Saksan Berliini, 12. Turkin Istanbul, 13. Thaimaan Bangkok, 14. Yhdysvaltojen Chicago ja 15. Japanin Tokio. Merkittävistä suurkaupungeista Brasilian Rio De Janeiro rankattiin sijalle 17. ja Pietari sijalle 20.