Näyttelijälegenda yllätti: Välitti aiemmin prostituoituja!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yhdysvaltalainen näyttelijä James Lipton juontaa Suomen televisiossakin nähtävää Tähdet kertovat -sarjaa. Ohjelmassa 86-vuotias mies saa haastateltavakseen viihdemaailman tähtiä Ben Affleckista Elton Johniin.

Nyt konkaritähti on paljastanut erään yllättävän asian menneisyydestään. James Lipton kertoi Parade-lehdelle toimineensa bordellin johtajana ja parittajana 1950-luvun Pariisissa. Mies päätyi alalle prostituoidun ystävän avulla.

– Miehet eivät saaneet töitä, ja sen ajan sovinistisessa Pariisissa naiset voineet työskennellä lainkaan. Oli luonnollista, että he päätyivät prostituutioon. Kun rahani loppuivat, aioin palata kotiin. Ystäväni järjesti minut alalle. Alamaailman piti hyväksyä minut, etten olisi löytynyt kellumasta Seine-joesta, kertoi Lipton haastattelussa.

Lipton pitää menneisyyttään kasvattavana ja mahtavana kokemuksena. Hänen mukaansa niihin aikoihin bordellit vielä kukoistivat, ja nuorukainen teki itsekin hyvää bisnestä. Hän esitteli tyttöjä asiakkaille agentin tavoin. Aiemmin tähti kommentoi alaa sanoen, ettei yhdenkään miehen tarvitse maksaa naiselle seksistä, jos todella osaa kohdella tätä hyvin. Lipton korosti puheissaan viettelytaitojen ja ystävällisyyden merkitystä.