Akku loppu? Kännykän voi nyt ladata shortseilla

Digi Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Moni tuskailee usein yleisötapahtumissa puhelimen akun loppumisen kanssa. Festarialueille onkin järjestetty erillisiä puhelimen lataukseen tarkoitettuja pisteitä. Nyt akun loppuminen kesken kesärientojen saattaa jäädä historiaan.

Vodafone on nimittäin lanseerannut uutuuskeksinnön, joka tulee varmasti löytämään paikkansa festarikansan suosikkina. Kyseessä on Power Shorts -nimiset uutuusshortsit, jotka lataavat puhelimen akkua samalla kuin niitä käyttää. Shortseissa käytetään kangasta, joka muuttaa kävelemisen elektroniseksi voimaksi, The Sun -lehti kertoo.

Kuva: Vodafone
Kuva: Vodafone

Kankaan liikkeet kävelemisen aikana lataavat housuihin kiinnitettyä puhelinta. Shortsien avulla voi saada energiaa jopa neljän tunnin lataamissessiota varten. Uutuusvaate pääsee ensimmäistä kertaa kokeiluun tänä viikonloppuna pidettävillä Isle of Wight -festivaaleilla. Suurempaan levitykseen shortsit eivät vielä ole päätyneet.

– Päämääränämme oli luoda käytännöllinen mutta jännittävä ratkaisu lataamisen liittyviin ongelmiin, joihin moni törmää ulkoilmatapahtumien yhteydessä, Christian Cull Vodafonelta selittää lehdelle.