Naiset vahvistivat: Koolla on sittenkin väliä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Usein kun naisilta kysytään heidän unelmiensa miehen tuntomerkkejä, vastaavat he lähes poikkeuksetta, että silmiä miellyttävä ja hyvännäköinen mies voisi olla lisäksi pitkä. Nyt on todistettu, että miehen pituus on itseasiassa yksi tärkeimmistä kriteereistä kumppania valittaessa.

Kaksi kolmasosaa naisista myöntää pitävänsä pitkiä miehiä seksikkäämpinä. Missä sitten kulkee pitkän miehen pituusraja? Naisten mukaan pitkäksi mieheksi voidaan luetella kaikki yli 183 senttiset urokset, ja pituutta pidetään kaikkein tärkeimpänä ulkonäkökriteerinä peräti 70 prosentin mielestä.

Sen sijaan miehet eivät välitä kumppaninsa pituudesta, ja monet kaksilahkeiset väittävätkin, ettei heille ole väliä onko nainen miestä lyhyempi vai pidempi. Miesten mielestä naisten ideaalipituus olisi kuitenkin 178 senttiä, joten toisin sanoen myös miehet suosivat hieman pidempiä neitokaisia.

Kyselyn teetti suurikokoisille ja pitkille miehille vaatteita myyvä High and Mighty -niminen yritys. Yrityksen toiminnanjohtaja Gill Politis kertoo kyselyn julkaisseelle Femail Firstille, että miesten keskipituus on kasvanut kymmenellä sentillä vuosisadan aikana paremman ruokavalion ja terveydenhoidon ansiosta.