”Bulimia tappoi Amy Winehousen”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Voimakkaasta lauluäänestään ja persoonallisesta tyylistään tunnettu brittilaulaja Amy Winehouse kuoli heinäkuussa 2011. Kuolinsyyksi varmistui tahaton alkoholimyrkytys. Nyt tähden veli Alex Winehouse on tarjonnut 27-vuotiaana menehtyneen siskonsa kuolemaan uuden syyn.

Veljen mukaan Amyn vei lopulta traagiseen loppuun pitkään jatkunut bulimia. Syömishäiriö teki siskon kehosta heikon.

– Hän olisi kuollut joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin, mutta bulimia oli se, joka lopulta tappoi hänet, kertoi Alex Winehouse Observer-lehdelle.

Amy Winehousen syömishäiriö alkoi jo 17-vuotiaana. Tila teki hänen kehostaan heikon ja sairauksille alttiin. Oksentaminen johtui ystäväpiiristä, mutta kun muut lopettivat tavan, Amy jatkoi. Viimeisinä vuosinaan neito olikin huomattavan hoikassa kunnossa.

Uusi paljastuskirja kertoi taannoin, kuinka traagisesti menehtynyt Winehouse oli kuoleman rajamailla jo erittäin nuorena. Amy Winehouse: The Untold Story -kirjassa paljastetaan, kuinka laulajatar oli yrittänyt tappaa itsensä vain kymmenen vuoden ikäisenä. Itsetuhoisuuden taustalla oli vuotta aiemmin käynnistynyt Winehousen vanhempien avioero, jonka takia Amy koki tulleensa hylätyksi.