Menetätkö kavereita Facebookissa? Tässä voi olla syy

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taannoin tutkijat huomasivat potilaissaan psyykkisiä oireita riippuvuudesta internetiin ja virtuaalisiin ihmissuhteisiin. Sosiaalisen median vaikutusta ihmiseen on tutkittu laajasti, mutta mitkä mahtavat olla yleisimmät syyt kavereiden poistamiseen?

Jokaisen Facebook-tilin kaverilistalla on varmasti ihmisiä, jotka saavat muut raivon partaalle ärsyttävillä statuspäivityksillään, valokuvillaan tai kommenteillaan. Nyt on listattu kymmenen yleisintä syytä, miksi ihminen poistetaan kaverilistoilta.

Yleisin syy on leuhkiminen. Ihmiset eivät yksinkertaisesti voi sietää asioillaan ylpeileviä facebookkaajia. Toiseksi eniten niskavilloja nostattavat yli-imelät rakkauspäivitykset, jotka on tietysti mehustettu miljoonalla sydämellä ja sadalla hymiöllä.

Kolmanneksi eniten kaverilistalta poistetaan ihmisiä, joita käyttäjä ei edes näe tosielämässä. Myös liikaa asioistaan Facebookissa kertovat ihmiset saatetaan laittaa kaverilistan roskakoriin muita helpommin. Ylipäätään ärsyttäviä statuspäivityksiä tehtailevat ihmiset joutuvat pian huomaamaan, että moni on poistanut heidät ystävistään.

Kyseenalaiset valokuvat ovat myös sellaisia, joiden takia moni käyttäjä pyörittelee päätään ja päätyy lopulta poistamaan henkilön kavereistaan. Sama koskee myös liian intiimejä asioita, joista tuskin kukaan tahtoo tietää. Täten helpompaa on kyseisen käyttäjän poistaminen.

Myös kiroilevat Facebook-käyttäjät ovat punainen vaate monelle. Kuten myös usein lomamatkoja tekevät ihmiset – muut käyttäjät kun ovat heille kateellisia ja siksi reissaaja poistetaan kaverilistalta. Femail Firstin mukaan 68 prosenttia Facebook-käyttäjistä on poistanut jonkun kaverin yllämainittujen asioiden takia. Tutkimukseen osallistui 820 Facebook-tilinomistajaa, ja sen teetti PromotionalCodes.org.uk-sivusto.