Ovatko seksitekstarit pettämistä? Näin kertoo tutkimus

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Moni suomalainen muistaa taannoisen Kanerva-Tukiainen -tekstiviestikohun, joka johti odottamattoman suuriin lopputuloksiin. Tuolloin yllätetyksi joutui Ilkka Kanervan kihlattu Elina Kiikko. Mutta onko seksitekstarien lähettely pettämistä?

Asiaa on selvitetty YouGov-sivuston kyselyssä, jossa haastateltiin tuhatta amerikkalaista aikuista. Tulokset ovat selkeät. 85 prosenttia naisista piti ei-fyysistä flirttailuviestintää epärehellisenä. Miehistä 74 prosenttia tuomitsi kyseisen harrastuksen.

Tutkimuksessa selvisi, että sukupuolet suhtautuvat eri tavoin pettämiseen. Naisille pettäminen oli jo sitä, jos mies muodosti syvän emotionaalisen yhteyden toiseen ihmiseen. Miehet eivät olleet tästä samaa mieltä, eivätkä he myöskään nähneet suutelemista pettämisenä.

Yleisesti ottaen vastaajat tunsivat tulleensa rennommiksi pettämisen suhteen iän myötä. 74 prosenttia 18 – 29 -vuotiaista vastaajista voisi jättää kumppaninsa suudelman takia, kun taas vain 30 prosenttia yli 65-vuotiaista toimisi näin.

Vanhemmat vastaajat eivät tosin sulattaneet partnerin sosiaalisen median kytköksiä. Heille olisi järkyttävää, jos kumppani alkaisi viestittelemään muiden ihmisten kanssa internetissä. Vain 52 prosenttia nuorista vastaajista koki samoin.