Vauhtiajot tekivät yleisöennätyksen – Provinssirock jäi kauas taakse

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluva kesä on ollut mielenkiintoinen festivaalien osalta, sillä monet festivaaleista ovat menestyneet historiallisen huonosti, mutta samaan aikaan monet muut festivaalit ovat tehneet yleisöennätyksiä. Erityisesti Seinäjoella muutos on ollut merkittävä.

Alkukesän suurimpiin lukeutuva festivaali Provinssirock jäi 42.000 kävijällään kauas yleisötavoitteesta ja teki rutkasti tappiota. Tänä viikonloppuna jo 10. kertaa Seinäjoella järjestetty Vauhtiajot Race & Rock sen sijaan teki kaikkien aikojen yleisöennätyksensä, kun paikalla juhli järjestäjien ilmoituksen mukaan peräti 56.400 kävijää.

– Juhlavuotemme tapahtuma onnistui erinomaisesti, tietyin osin jopa yli odotusten. Saavutimme kävijätavoitteemme reippaasti, ja järjestelyt toimivat ilman moitteen häivää. Tapahtuma on totisesti vakiinnuttanut paikkansa Suomen kesässä ja täällä Seinäjoella siinä kuin Provinssirock ja Tangomarkkinatkin. Vauhtiajot nousi kävijämäärältään toiseksi suurimmaksi tapahtumaksi Tangojen jälkeen, tapahtuman promoottori Kalle Keskinen iloitsee.

Viikonlopun aikana lavalla esiintyivät Elonkerjuu, Haloo Helsinki!, Cheek, Klamydia, Popeda, J. Karjalainen, Apulanta, Kaija Koo, Yö, Paula Koivuniemi, Petri Nygård, Michael Monroe ja Kolmas Nainen.