Raju moka: James Blunt lähetti sinkkunsa vahingossa miljoonille

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Brittilaulaja James Blunt nousi vuonna 2005 suursuosioon debyyttialbumillaan Back to Bedlam. You’re Beautiful ja Goodbye My Lover -kappaleet nousivat nopeasti soitetuimpien radiohittien joukkoon. Mies on lähiaikoina työstänyt neljättä, Moon Landing -nimistä albumiaan.

Muusikkomies on nyt innostunut levittämään musiikkiaan oikein olan takaa isommalle yleisölle. The Guardian -lehti nimittäin kertoo, että Blunt lähetti uuden levynsä ensimmäisen singlen vahingossa miljoonille ihmisille sähköpostin välityksellä.

Bonfire Heart -kappaleen sähköpostiinsa saaneet ihmiset alkoivat nopeasti ihmettelemään sosiaalisessa mediassa, että minkä ihmeen takia James Blunt lähettää heille sähköpostia.

Laulaja on sittemmin kertonut Twitterissä kyseessä olleen vahinko. Bluntin levy-yhtiö Warner Music on kommentoinut tapausta sanomalla, että miehen viesti lähti ”toimistovirheen” johdosta ihmisille, jotka ovat ilmoittautuneet levy-yhtiön artistien postituslistoille. Tapausta on jo ehditty epäilemään mainostempuksi, ja esimerkiksi skottilainen muusikko Nina Nesbitt kirjoitti Twitteriin omasta teoriastaan.

– Upeaa markkinointia James Bluntin tiimin toimesta, pakko sanoa. Lähettää sähköposti koko Britannialle!, Nina Nesbitt kirjoittaa.

Kappaleen sisältänyt sähköpostiviesti ei kuitenkaan jäänyt ainoastaan Ison-Britannian sisäiseksi. The Guardianin mukaan viesti on saapunut myös amerikkalaisiin ja australialaisiin sähköposteihin. James Bluntin tuore albumi saapuu kauppojen hyllyille loppuvuodesta.