Onko saksa kauniin kuuloinen kieli? Tässä tyhjentävä vastaus

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Saksan kieltä puhutaan monessa Euroopan maassa ja sitä voi opiskella ympäri Eurooppaa. Esimerkiksi Suomen koulujärjestelmässä saksan kieltä voi ryhtyä opiskelemaan jo ala-asteella. Nyt kielestä on tehty erittäin havainnollistava YouTube-video.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Saksan kieli tunnetaan usein maailmalla agressiivisen kuuloisena, ja Copy Cat Channel -kanavan tekemä video vahvistaa tätä käsitystä. Humoristisella videolla kieltä verrataan ranskan, italian, englannin ja espanjan kieliin. Lopputulos on melko hilpeää katsottavaa.

Tavalliset arkipäivän sanat kuten ambulanssi, perhonen tai esimerkiksi lentokone kuulostavat melko karuilta saksan kielellä lausuttuna. Kaikkien neljän kielen piirteitä on tahallisesti korostettu, mutta saksa loistaa silti joukosta karskeudellaan. Heinäkuussa julkaistu video on jo osoittautunut erittäin suosituksi, sillä se on kerännyt yli neljä miljoonaa katselukertaa.