Teinipoika kuvasi hyönteisiä makrolinssillä – katso uskomattomat lähikuvat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nykyään kaikki ihmiset harrastavat jollain tasolla valokuvausta, kun otoksia voi napsia helposti älypuhelimilla tai pikkupokkareilla. Ammattivalokuvaajien ottamat kuvat eroavat kuitenkin amatööreistä esimerkiksi niiden tasokkaiden sommitelmien, linssinkäyttöjen ja värimäärittelyjen ansiosta.

Kuva: Francis Prior
Kuva: Francis Prior

Valokuvaajien käyttämä kuvauskalusto on usein myös useita tuhansia euroja maksava setti, johon kuuluu niin lisäsalamoita kuin supertarkkoja objektiiveja. Vaikka sanotaan, että kuvaajan tärkein ominaisuus on hänen oma luovuutensa, osoittavat 19-vuotiaan Francis Priorin napsimat ötökkäkuvat, että laitteistollakin on merkitystä.

Katso kuvat Facebookista.

Teinipoika on noussut nyt ympäri maailmaa otsikoihin upeilla lähikuvillaan, joissa hän esittelee hyönteismaailman lajistoa. Kuvissa nähdään yleensä inhottavan näköisiä vipeltäjiä tai lenteleviä niin läheltä, että ne muuttuvat mielenkiintoisiksi tai oikeastaan jopa kiehtoviksi. Varoitus: Jättikokoisilta näyttävät hyönteiset ja hämähäkit piirtyvät verkkokalvoille ja saattavat tulla uniin.