Delfiiniparvi hyökkäsi surffarin kimppuun – röntgenkuva paljasti karut tulokset

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Delfiinit ovat eläinmaailman älykkäimpiä nisäkkäitä, ja kerroimme hiljattain, kuinka ne antavat lajitovereilleen jopa nimiä. Ihmiset ovat usein hulluna näihin vihelteleviin uimamaistereihin, mutta nyt eräs delfiiniparvi näytti hurjemman puolensa eräälle surffarille.

Australialainen Troy Robinson oli ollut surffaamassa Länsi-Australian rannalla, kun hän yhtäkkiä joutui noin kymmenen delfiinin piirittämäksi. Lauma käyttäytyi ensin ystävällisesti 43-vuotiasta surffaaja kohtaan, mutta muutaman minuutin kuluttua Troy sai kokea delfiinien villin voiman.

Parvi hyökkäsi surffaria kohti torpedomaisilla liikkeillä. Troyn käsi murtui kahakassa ja lisäksi hänen surffilautansa kärsi mojovia vaurioita. Delfiinit hyökkäävät harvoin ihmisiin, mutta esimerkiksi erään vesipuiston kasvatti on tappanut elinaikanaan yhteensä kolme ihmistä. Delfiinit ovat suloisuudestaan huolimatta aitoja villieläimiä.