WC-pöntön ohi virtsaavia ryhdytään sakottamaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kiinalaisen Shenzhenin kaupungin viranomaiset ovat kyllästyneet sotkeviin asiakkaisiin kaupungin julkisissa wc-tiloissa. Pian esimerkiksi wc-pöntön ohi lorottelevia tullaan rankaisemaan huonosta tähtäämisestä sakkojen avulla.

Hong Kongin lähellä sijaitsevan kaupungin virkamies kommentoi AFP-uutistoimistolle pöntön ulkopuolelle lorottavien joutuvan ensi kuusta lähtien maksamaan rikkeestä 100 yuanin, eli noin 12 euron, arvoisen sakkomaksun. Uusi laki on jo herättänyt hämmennystä paikallisen sosiaalisen median, Weibon, käyttäjien keskuudessa.

– Pian palkataan aivan uudenlaisia valtion virkamiehiä. Jokaisen virtsaajan takana seisoo tarkastaja, joka valvoo että pissaaminen tapahtuu suoraan, yksi kirjoittaja vitsaili.

AFP-uutistoimisto ei onnistunut saamaan kommenttia uuden lain säätäneiltä tahoilta. Laki on herättänyt runsaasti keskustelua sen tarpeellisuudesta. Esimerkiksi The Beijing Times -lehdessä toivottiin, että julkisten wc-tilojen käyttäjien yksityisyys taattaisiin jatkossakin, lakiuudistuksesta huolimatta.