No johan on! Twerkkaus on nyt virallinen sana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Twerkkaus tarkoittaa tanssiliikettä, joka tapahtuu heiluttamalla takapuolta kyykkyasennossa ylös- ja alaspäin. Alun perin hiphop-kulttuurissa syntynyt liike on nostanut viime vuosina suosiotaan esimerkiksi musiikkivideoiden ansiosta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Termi on tullut tunnetuksi esimerkiksi poptähti Miley Cyrusin sunnuntaisen kohutun MTV Video Music Awards -esiintymisen myötä. Nyt termi twerking, eli twerkkaus, on päätynyt arvostettuun Oxford English Dictionaryyn. Kyseessä on Oxfordin yliopiston julkaisema, yleisesti merkittävimpänä pidetty englannin kielen sanakirja. Oxford Dictionarisin Katherine Connor Martin kertoi twerk-termin olleen käytössä hiphop-kulttuurissa jo 20 vuoden ajan.

– Twerkkaus-termi yleistyi viime vuonna tarpeeksi, jotta se lisättiin uusien sanojen tarkkailulistalle. Tänä keväänä huomasimme sanan käytön lisääntyneen niin paljon, että aloimme harkita sen lisäämistä englannin kielen sanakirjoihimme, Katherine Connor Martin kertoi BBC-uutissivustolle.

Myös toinen internetin kautta yleistynyt termi, selfie, on lisätty Oxfordin englannin kielen sanakirjaan. Selfie tarkoittaa omakuvaa, joka saatetaan ottaa esimerkiksi kamerakännykällä peilin edessä.