Mies löysi varastetun pyöränsä – jätti varkaalle pahvisen yllätyksen

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Pyörävarkauksia sattuu silloin tällöin, vaikka pyöriin myydään vahvojakin suojalukkoja. Kun menopeli varastetaan, sitä harvemmin näkee enää uudestaan. Näin kävi kuitenkin Quentin Mathesonille. Mies löysi varastetun Raleigh hybrid -pyöränsä kadulta jo kolme päivää sen katoamisen jälkeen.

Menopelin bongasi alun perin Mathesonin kaveri Gordon Robb, joka ilmoitti tilanteesta pyörän omistajalle. Kun pyörän omistaja vakuuttui kulkuvälineen aitoudesta, kehittelivät miehet yhdessä kostosuunnitelman.

Kuva: Facebook
Kuva: Facebook

Mekaanikkona toiminut Robb kiinnitti pyörän tiukemmin pylvääseen lukoilla, jotta se pysyisi paikoillaan. Kaverukset tekivät pahvisen pyörän, ja veivät sen rikospaikalle alkuperäisen todistusaineiston tilalle.

He irrottivat oikean pyörän varkaan laittamista lukosta sahaamalla sen irti. Jäljelle jäi enää pahvinen pyörä ja siihen kiinnitetty viesti, jossa he antoivat varkaan kuulla kunniansa, uutisoi Gawker-sivusto.