Fanit pettyivät Fifty Shades of Greyn tähtiin: ”Elokuva on pilalla”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

E.L. Jamesin huippusuosittuun Fifty Shades of Grey -kirjasarjaan perustuva elokuva on ollut pitkään viihdeväen huulilla. Äskettäin kirjailija itse paljasti pääosavalinnat, Dakota Johnsonin ja Charlie Hunnamin, Twitter-blogissaan.

Uutinen ei ole herättänyt toivottua reaktiota faneissa, sillä suurin osa yleisöstä on tyrmännyt näyttelijävalinnat. Hunnam ja Johnson ovat saaneet osakseen tylytystä sosiaalisessa mediassa, uutisoi Daily Mail -sivusto.

– Keitä nämä helvetin ihmiset ovat, jotka pääsivät Fifty Shadesiin? Kirjoitti eräs fani Twitter-palvelussa.

– Kaikista näistä ihmisistä he valitsevat nämä kaksi esittämään Fifty Shades of Grey -elokuvan päähenkilöitä? Ugh, miksi? Kyseli toinen kirjasarjan ystävä.

– He tappavat sen, todellakin tappavat elokuvan. Elokuva on totaalisesti pilalla. Fifty Shades on nyt aivan paska, kirjoitti tympääntynyt kommentaattori.

Twitter-solvaaminen on mennyt niinkin pitkälle, että Johnsonia ja Hunnamia on verrattu taannoiseen Batman-roolitukseen, joka sai aikaan raivoisan vastareaktion. Moni fani oli sitä mieltä, että Ben Affleckissa ei ole ainestä lepakkomieheksi tulevassa Man of Steel -elokuvan jatko-osassa.

Fifty Shades of Grey -elokuvan tuotantotiimi on puolustanut valintoja. Heidän mukaansa kyse ei ole pelkästä ulkonäöstä vaan myös lahjakkuudesta, kemiasta ja tähtien halukkuudesta rooleihin. Kirjoittaja Bret Easton Ellis on heittänyt bensaa liekkeihin väittämällä julkisesti, että Robert Pattinson olisi ollut tuottajien ja E. L. Jamesin ensimmäinen valinta Christian Greyn rooliin.

Brittiläinen komistus Charlie Hunnam on tullut tutuksi Sons of Anarchy -sarjasta ja äskettäin mies tähditti Pacific Rim -elokuvaa. Amerikkalainen näyttelijätär Dakota Johnson nähtiin aiemmin muun muassa The Social Network -elokuvassa. Hän on myös Miami Vice -legenda Don Johnsonin tytär.