Työpaikkahaastattelu äityi nolaamiseksi – mies pakotettiin tanssimaan Daft Punkia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Työpaikkakulttuuri on useissa maissa auktoriteetteja kunnioittava, minkä vuoksi joillakin työnantajilla henkilökunnan kohteleminen saattaa mennä yli sallittujen rajojen. Nyt eräässä työhaastattelussa mies koki yllättävän nöyryytyksen.

Etelä-Walesin yliopistosta valmistunut Alan Bacon oli innoissaan saadessaan kutsun työpaikkahaastatteluun Currys-yritykseen. Nuorukainen joutui nimittäin kesken haastattelun tanssimaan Daft Punkin kappaleen tahdissa haastattelijoiden edessä keskellä Cardiff-supermarkettia.

21-vuotias Bacon pyrki myymäläapulaisen tehtävään, mutta joutuikin keskelle tilannetta, joka oli kuin absurdista The Office -komediasarjasta. Kaiken lisäksi esittämänsä tanssin jälkeen Baconia ei hyväksytty työtehtävään, koska hän ei haastattelijoiden mukaan sopinut tiimiin.

– Kaikki luulivat varmasti sitä alussa vitsiksi, mutta he olivat tosissaan. Kaikki ammattimaisuus meni samantien ulos ikkunasta. Tunsin oloni niin nolatuksi ja epämukavaksi. Tanssin lopulta Daft Punkin Around the World -kappaletta typeriä robottiliikkeitä tehden tuntemattomien ihmisten edessä, kertoi Bacon Daily Mirror -lehdelle.

Currys-yrityksen edustaja on kommentoinut tapausta ja sanonut, että kaupan johto ei toteuttanut heidän normaalia työllistämiskäytäntöään. Hän pyysi myös nolatuilta haastateltavilta anteeksi yrityksen puolesta.