Musta Barbaari julkisuuden varjopuolista: ”En ole käynyt treffeillä pitkään aikaan”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Musta Barbaari on vuoden kuumin kotimainen tulokas hiphop-musiikin saralla, sillä hänen hittinsä Salil eka salil vika on nykyisin tehosoitossa niin radioissa kuin discoissakin. Stara tapasi kiireisen artistin haastattelun merkeissä.

Vielä tämän vuoden alussa kukaan ei ollut kuullut James Nikanderista ja hänen sketsiryhmästään mitään. Elämä oli yksinkertaista ilman julkisuuden valokeilaa. Siirtymä huomion keskipisteeksi on tapahtunut varsin nopeasti. Kumpi tuntuu luonnollisemmalta – taviksen vai julkkiksen positio?

– Totuushan on se, että molemmissa skeneissä on positiiviset ja negatiiviset asiat. Julkisuus tuo mahdollisuuksia, mutta se on myös jollain tapaa ahdistavaa. Jos esimerkiksi lähtisi kävelylle tytön kanssa ja yrittäisi pitää normaalit treffit ja olla kahdestaan rauhassa, siinä yksityisyys kärsisi. Nyt en kyllä ole käynyt treffeillä pitkään aikaan, James tähdentää heti perään.

– Mutta tuollaisissa tilanteissa tulisi julkisuuden negativiinen puoli vastaan. Pitää olla tarkka siitä, missä liikkuu ja kenen kanssa. Siinä mielessä on helppoa, että Seiskalla ei ole niin paljon kirjoitettavaa musta, kun en hirveämmin sekoile. Tupakkaa en polta lainkaan ja alkoholia otan vaan jonkin verran.

– Se ei ole tosin ikinä mikään lasillinen viiniä, vaan aina useampi. Punaviini on tosi hyvää. Sokerijuomia ja drinkkejä en juo ollenkaan, mutta viini ja kalja – mä en näe mitään pahaa kummassakaan! Julistaa Barbaari leveä hymy kasvoillaan.