Barbie-fanaatikko elää 9 000 nuken kanssa – tyttöystävät ihmettelevät

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Barbie-nukke on maailman tunnetuin tyttöjen lelu. Siitä viehättyvät tosin myös joskus pojat ja aikuiset miehet. Eräs heistä on singaporelainen Jian Yang, joka on käyttänyt 20 vuotta nukkekokoelmansa kartuttamiseen.

Tällä hetkellä 33-vuotiaalla miehellä on 6.000 Barbie-nukkea ja 3.000 muunlaista nukkea. Hän käytti kokoelmansa keräämiseen 316.000 euroa ja säilyttää sitä kotonaan. Villitys alkoi 13-vuotiaana, kun Yang osti urheilullisen Barbie-nuken, jolla oli jumppa-asu ja säärystimet.

Lapsuuden kiinnostuksesta tuli addiktio, jonka hyväksyivät lopulta niin ystävät kuin perhe. Mies työskentelee mainosalalla Omnicom Media Group -yrityksessä ja miettii työkseen muun muassa lelujen kulutustrendejä. Osa Jian Yangin tyttöystävistä on nähnyt lelukokoelman kilpailevana tekijänä suhteelle.

– Minulla on ollut entisiä tyttöystäviä, jotka ovat olleet epävarmoja lelujen takia. He katsovat nukkeja ja miettivät, että siinäpä on kilpailua. Se on hankalaa, mutta todellisuus, kertoi Yang Daily Mail -sivustolle.