Apua! Naisten rinnat vanhenevat ikää nopeammin

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Naiset saattavat olla hyvinkin tarkkoja rintavarustuksestaan ja yleensä muhkeammat rinnat mielletään paremmaksi. Nyt kaikille povien palvojille on huonoja uutisia, sillä naisten rinnat vanhenevat paljon nopeammin kuin niiden kantaja.

Väittämä perustuu hiljattain suoritettuun DNA-analyysiin, jonka mukaan naisten rinnat ovat pari-kolme vuotta vanhemmat kuin naisen varsinainen ikä. Genome Biology -julkaisun mukaan ihmisen DNA muuttuu hieman ikääntymisen myötä ja rinnoissa muutosta oli havaittu enemmän.

Tutkimus toteutettiin Kalifornian yliopistossa ja kokeessa otettiin 7.844 näytettä. Tutkimuksessa selvisi myös, että muut vartalon osat eivät välttämättä seuraa ihmisen ikääntymistä tasaisesti. Myönteinen uutinen oli se, että sydänkudoksesta otetut näytteet olivat keskimäärin yhdeksän vuotta aitoa ikää nuorempia.