Mies, näin vahvistat spermaasi jo tunnissa

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Siemensyöksy on paitsi seksuaalisen kiihottumisen huipentuma, myös elämän alun merkki. Toimiihan sperma naisen hedelmöittäjänä. Joillain miehillä siemennesteen laatu ei ole yhtä hyvä, koska heillä ei ole orgasminsa mukana tarpeeksi siittiöitä.

Men’s Health -lehti julkaisi otoksen uudesta Harvardin yliopiston tutkimuksesta, jonka mukaan tunnin jo liikuntasessio voi vahvistaa miehen spermaa merkittävästi. Tutkimuksen mukaan kuntosalilla seitsemän tuntia viikossa viihtyvät miehet vahvistivat 43 prosentilla spermaansa satunnaisiin kuntoilijoihin verrattuna.

Säännöllinen kuntoilu voi aktivoida kehossa olevia antioksidantteja ja suojata reaktiivisilta happiradikaaleilta, jotka alentavat spermatasoa. Hikoilu voi myös kasvattaa testosteronitasoa ja verensokerin herkkyyttä, mikä vaikuttaa spermantuotantoon. Ainoa spermantuotantoon negatiivisesti vaikuttava laji oli pyöräily, koska se heikensi kivesten verenkiertoa ja siten hormonien tuotantoa.