Käsittämätön lakiehdotus: Saudi-Arabian naisten silmätkin peitettävä

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Länsimaissa on onnistuttu toteuttamaan jonkinlainen tasa-arvo sukupuolten välille, mikä ei tietenkään toteudu aivan joka saralla. Mutta huomattavasti pahemmin ovat asiat Saudi-Arabiassa, jossa naisten pukeutumiseen liittyvät koodistot tuntuvat tiukentuneen entisestään.

Kohta naiset pitää mahdollisesti peittää jätesäkillä oman turvallisuutensa vuoksi. Saudi-Arabiassa suunnitellaan parhaillaan uutta lakiuudistusta, joka pakottaa hunnutetut naiset peittämään silmänsä, koska he voivat katseellaan viekotella vastakkaista sukupuolta.

Mustat puvut ovat jo ennestäänkin peittäneet neidot lähes kokonaan, ja nyt halutaan peittää loputkin näistä aavikon kukkasista. Mikäli laki tulee voimaan, naisia voidaan rangaista sakoilla ja julkisilla hakkaamisilla sen rikkomisesta.

NDTV-kanavan mukaan lakiehdotuksen teki maan säädyllisyyttä arvioivan komitean jäsen, joka viehättyi kadulla kävelleen naisen silmistä. Herra vilkuili toisen miehen aviopuolisoa ja päätyi sen takia väkivaltaiseen tappeluun. Mustasukkainen siippa nimittäin puukotti virkamiestä käteen kahdesti vaimonsa ihastelemisesta.