Kirjaston erotiikkakirjat levittävät sukupuolitauteja

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Jokainen tietää, etteivät kirjaston kirjat ovat välttämättä puhtaimpia, sillä monien käsien kosketuksesta niihin on kertynyt melkoinen bakteerimäärä. Kaksi belgialaista yliopistoprofessoria testasi Antwerpin kirjaston kymmenen lainatuinta kirjaa nähdäkseen, millaisia pöpöjä niissä oli.

Tutkimusten mukaan bakteeritestit paljastivat, että kirjaston Fifty Shades of Grey -teoksen kopio voisi hyvinkin levittää herpesvirusta – sairautta, joka usein leviää seksuaalisessa kanssakäymisessä. Löydös saanee kirjaston käyttäjät miettimään, kannattaako eroottista kirjallisuutta lainata kirjastosta.

Muista kirjoista ei löytynyt merkittäviä bakteerimääriä, mutta niissä kaikissa oli hieman kokaiinijäämiä. Määrät olivat niin pieniä, etteivät kirjojen lainaajat huomaisi niitä. Time-lehden mukaan he voisivat kuitenkin saada positiiviset tulokset huumetestissä.