10 asiaa, joita menestyvät ihmiset tekevät – näistä kannattaa ottaa mallia

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Euron skumpat, kaksi tuoppia yhden hinnalla tai kympin kannu sangriaa – nämä kaikki ovat Suomessakin tavattuja houkuttimia, joiden avulla raskaan työn raatajat houkutellaan nauttimaan työpäivän jälkeisiä rentoutumisjuomia. Nyt after work -drinkki on todettu erääksi menestyksen avaimista.

Työpäivän jälkeen kannattaa tehdä jotain muutakin kuin lepuuttaa lannetta sohvalla höyhensaarille matkaamiseen saakka. Mikäli ystävien kera keskustan sykkeessä nautittu lasillinen ei houkuttele, voi vireyttä pitää yllä luovuuden avulla esimerkiksi maalaamalla, piirtämällä tai soittamalla. Kansalaisopistot muun muassa tarjoavat loistavia kursseja luovuuden kukkimiseen.

Ulkoilu ja kuntoilu kannattavat aina. Työasiat on helppo unohtaa pienen lenkin avulla, sillä samalla saa aivoihin hyödyllistä happea ja ajatuksia järjestykseen. Myös erilaiset joukkuelajit auttavat töistä palautumisessa päivän jälkeen, ja samalla saa vaihdettua kuulumisia muidenkin kuin perheenjäsenten tai kollegojen kanssa.

Harvoin kuitenkaan mikään liikuntasuoritus, drinkki tai harraste saa oloa yhtä hyväksi kuin työpäivän päätteeksi suoritettu vaakamambo. Tajunnanräjäyttävä seksi antaa uudenlaista lisäpontta loppupäivään, ja työasiat jäävät takuuvarmasti ajatusten taka-alalle seuraavaan päivään saakka.

Myös päiväunet voivat olla avain onneen ja menestymiseen. Ruoan päälle nautittujen torkkujen jälkeen on usein kuin uusi ihminen. Perheen kanssa vietetty laatuaika voi olla muutakin kuin tuttujen televisiosarjojen katsomista. Perhe voi ottaa vaikkapa yhteisen iltaprojektin hoidettavakseen, kuten varastohuoneen kunnostamisen ja sisustamisen.

Matkan suunnitteleminen voi parhaimmillaan olla avartavaa puuhaa, jonka parissa ajan saa kulumaan yllättävän nopeasti, Elite Daily vinkkaa. Kun iltaisin etsitään unelmien hotellia, sopivaa vaellusreittiä tai hauskoja nähtävyyksiä, ei työasiat paina mielessä palkkatuntien päätyttyä. Ihmiset myös lukevat nykyisin aivan liian vähän, joten työmatkalla suoritettu kirjastoreissu saattaa pelastaa illan, kun erilaiset ideaoppaat tai jännitystarinat vievät mennessään. Menestyjällä on aina seuraava reissu jo tiedossa.

Mitä kiireisempi ihminen on, sitä vähemmän hän yleensä ehtii pysähtymään ja miettimään asioitaan syvällisemmin. Ihmisen mieli on jo yksinään suuri aarrearkku, jonka avulla voi päästä kokemaan maailman parhaimmat matkat ja unelmat. Työpäivän jälkeen voi rentoutua meditoimalla, joka pitkällä tähtäimellä tekee ihmisestä entistäkin eheämmän.