Älä hukkaa tilaisuuksiasi – tartu hetkeen!

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Elämä on ohi menevien hetkien sarja. Monesta saattaa varsinkin nuorena tuntua, että tilaisuuksia on tulossa loputtomasti, ja siksi elämää voi käyttää yhdentekevään hengailuun. Jokaisessa hetkessä on kuitenkin voimaa ja mahdollisuuksia, jotka jäävät hyödyntämättä, jos niihin ei tartu.

Aika tuntuu vanhemmiten nopeutuvan vuosi vuodelta, ja usein kiireisen arjen keskellä vapaahetket saa laskea yhden käden sormilla. Kun elämässä tapahtuu jotain, mikä herättää sinut normipäivän horroksesta – näet todella viehättävän ihmisen kävelevän kadulla vastaan tai pomo tarjoaa ylennystä – vain hölmö jää arpomaan asiaa.

Joskus onni suosii rohkeaa ja aikaa ei ole liikaa tuhlattavaksi. Päätösten tekeminen vie elämää eteenpäin ja muuttaa epäilemättä sen suuntaa. Aina lopputulosta ei voi ennalta tietää, mutta siihen voi luottaa, että pitkällä tähtäimellä ihminen tulee pääsemään päämääräänsä – ainoastaan tavat, joilla se tapahtuu, voivat muuttua.

Tämä vaatii uskoa ja luottamusta, sekä toimintavalmiutta. Nuorena mahdollisuuksien hyödyntäminen on fiksua monestakin syystä. Vanhemmiten ihminen saattaa olla kylläinen elämän tarjoamien tilaisuuksien edessä. Paljon on jo koettu, eikä ole kiire minnekään. Liike on hidasta, ja usein vakituiset suhteet, koti ja lapset stabilisoivat elämää pysymään tietyssä piirissä.

Monelle voi olla helppo jäädä kotiin katsomaan televisiota, mutta elämä on tuolla jossain ulkona ja odottaa pääsevänsä koettavaksi, Elite Daily kertoo. Eristäytyminen ja laiskuus ei ole pitkään jatkuneena ihmiselle hyväksi. Usein kuolinvuoteellaan ihminen ei kadu tekemiään asioita, vaan nimenomaan niitä asioista, joita hän ei elämänsä varrella rohjennut syystä tai toisesta tehdä.

Tilaisuuksien lykkääminen tulevaisuuteen ei ole sama kuin laittaisi rahaa pankkiin, sillä tulevaisuus on alati muuttuva asia. Jokanen reaktio ja teko muuttaa hivenen sitä, millainen tulevaisuus sinulla on. Vain tässä hetkessä voi todella olla läsnä ja tehdä konkreettisia asioita. Nyt-hetkessä toimiessa ihminen istuttaa siemeniä, joiden voi nähdä versoavan myöhemmin.