Twerkkaus kiellettiin koulussa – pepputanssi toi palokunnan paikalle

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Twerkkaukseksi kutsuttu tanssityyli on nykyään kaikkien huulilla, josta kiitos kuuluu pitkälti Miley Cyrusin kohua herättäneelle esiintymistyylille. Mistään uudesta ilmiöstä ei kuitenkaan ole kyse, vaan tanssityyliä on harrastettu Yhdysvaltain hip hop -piireissä jo 1990-luvun alkupuolella.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt twerkkaus on kielletty Floridassa sijaitsevalla yläasteella. Toisin kuin voisi kuvitella, kiellon taustalla ei ole tanssityyliin yhdistettävä seksuaalisuus. Twerkkaus kiellettiin North Naples Middle Schoolissa sitä harrastaneen oppilaan aiheutettua liikkeillään palohälytyksen.

Palohälytys ei myöskään tapahtunut rohkeaa tanssia sivusta seuranneiden ruumiinlämmön nousun seurauksena. CBS Tampa Bay -uutissivuston mukaan liikettä harjoittanut oppilas vain kaatui twerkatessaan ja osui palohälyttimeen käynnistäen hälytyksen.

Jo valmiiksi hämmentävästä tapauksesta tekee vielä jokseenkin erikoisemman se, että liian rajulla twerkkauksella hälytyksen aiheuttanut oppilas oli poika. Oppilas erotettiin koulusta määräajaksi, ja rehtori päätti kieltää twerkkauksen kaikilta koulunsa oppilailta.