Maailman kallein mikroateria – hinta 450 euroa

Lux Ruoka · Stara.fi

Suomalaisten ruokailutottumukset ovat luisuneet viime vuosina huolestuttavalla vauhdilla oikeasta kotiruoasta valmisruokien ja einesten suuntaan. Yhä useampi ostaa valmiita mikroaterioita, joka valmistuu nopeasti lämmittämällä. Ehkä siksi alalle on tullut uusi kilpailija.

Kuva: Charlie Bingham
Kuva: Charlie Bingham

Brittiläinen televisiokokki Charlie Bigham on kehittänyt maailman todennäköisesti kalleimman mikroaterian, jonka kuluttaja saa vaivaisella 450 eurolla. Kyse ei kuitenkaan ole perinteisestä pyttipannusta tai pannupihvistä, vaan jostain aivan muusta. Ruoan toimitus on yksi hinnan perusteista, sillä ruoan tuo tilaajalle alumiinisalkussa yksityisen vartiointiyrityksen vartija, joka on kiinnitetty pakettiin käsiraudoilla.

Annoksen pääraaka-aineena on hummeri. Mukana on myös kalaa, jonka valmistuksessa on asianmukaisesti käytetty melko arvokasta Dom Perignon 2003 -shampanjaa. Herkut on viimeistelty huippukalliilla Beluga-kaviaarilla, tryffeleillä ja ostereilla.