Parisuhteen kipinä hiipumassa? Tässä yleisimmät varoitusmerkit

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Parisuhde vaatii keneltä tahansa jatkuvaa huolenpitoa ja lämpimiä eleitä. Turhaan ei väitetä, että rakkauden eteen joutuu joskus tekemään töitä. Rankempien aikojen koittaessa ihminen joutuu miettimään, mikä hänet sai alunperin rakastumaan omaan kullanmuruun.

Joskus tilanne etenee kuitenkin kalkkiviivoille asti, ja lopun merkit ovat ilmassa. Seksi on eräs tärkeimmistä tekijöistä suhteen läheisyyttä mitattaessa. Moni sanookin, että jos seksi loppuu, loppuu samalla myös parisuhde. Petileikkien rutiininomaisuus, samojen kaavojen toisto ja luovuuden menettäminen sängyssä on merkki siitä, että mieli halajaa ehkä jo muille laitumille.

Kiinnostusta voi mitata myös sillä, paljonko kumppani haluaa viettää aikaa ystäviensä kanssa. Normaaleja suhteita kavereihin tulee pitää yllä, mutta jos oma rakas viihtyy enemmän poikien kanssa biljardisalilla tai tyttöjen kanssa bailaamassa, voi siitä päätellä jo jotain. Innostus voi siirtyä myös työhön, harrastusprojekteihin tai vaikka TV:n katsomiseen. Tuolloin voisi olla hyvä idea keskustella suhteen eteen työskentelystä.

Kilojen kerääminen ja omasta ulkonäöstä viis veisaaminen kertoo jonkinasteisesta ongelmasta, sillä yleensä suhteen alussa ihmiset puunaavat ulkomuotoaan, suihkaisevat parfyymia ja kampaavat hiuksensa tarkkaan rakkauden kohdetta ajatellen, Elite Daily kertoo. Kun tällä ei ole enää väliä, moinen välinpitämättömyys heijastunee myös esimerkiksi makuuhuoneen puolelle.

Jokainen kaipaa myös hellyyttä ja läheisyyttä, mitä ihminen saa usein parisuhteen kautta. Halailu sohvalla elokuvaa katsellessa ja toista huomioiva kosketus kesken yhteisen askareen on rakkautta arkisimmillaan. Jos kumppanin lähellä ei enää ole hyvä olla fyysisesti, ja käsistä kiinni pitäminen tuntuu vaivaannuttavalta kadulla, herätyskellojen tulisi jo soida päässä – ja lujaa.

Kommunikaatio-ongelmista viestii se, ettei toinen halua katsoa silmiin keskustellessa, tai kenties haluaa välttää käynnissä olevan kriisikeskustelun kokonaan. Rakkaudettomuudesta kertoo omaa kieltään myös se, jos kumppani ei halua kuulla kuulumisia ja tietää, miten oman partnerin päivä on sujunut.