5 vinkkiä onnistuneeseen parisuhteeseen: ”Kaikkea ei ole pakko paljastaa”

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Joidenkin väitteiden mukaan miehet ovat Marsista ja naiset Venuksessa – kyse on siis kuin kahdesta erilaisesta ihmislajista, jonka on kenties mahdotonta täysin ymmärtää toisiaan. Smarter Lifestyles -sivuston mukaan on kuitenkin olemassa deittikäytäntöjä, jotka pätevät molempiin sukupuoliin.

Avoimuus on aina hyvä asia, sillä se avaa mahdollisuuksia päästä tutustumaan treffikumppaniin sellaisena kuin hän on. Liialliset odotukset pilaavat tunnelman, koska ne eivät voi olla heijastumatta ulospäin. Pöydän toisella puolella on vain ihminen – häntä on kohdeltava sen mukaan.

Seuralainen ei ole täydellinen, mutta voi osoittautua viehättäväksi tapaukseksi. Avoimuus on myös sitä, että antaa itselleen mahdollisuuden nähdä toinen ihminen positiivisesta näkövinkkelistä ilman mieleen pyrkivää jatkuvaa arviointia. Jotkut ovat niinkin uteliaita deittiseuralaisensa suhteen, että etsivät tästä tietoa ennen tapaamista.

Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä treffit eivät ole sama asia kuin työpaikkahaastattelu – kaikkeen ei tarvitse valmistautua. Googlettaminen ja Facebook-vakoilu voivat antaa informaatiota, mutta saako sillä oikeanlaisen kuvan ihmisestä? Ketään ei kannata tuomita, varsinkaan jos ei ole edes henkilökohtaisesti tavannut henkilöä.

Moni on kokenut sen hetken, kun treffiseuralainen alkaa jauhaa entisestä suhteestaan. Moinen käytös on epäkohteliasta, koska on parempi keskittyä läsnäolevaan hetkeen ja pöydän toisella puolella istuvaan henkilöön. Menneen rakkaan märehtiminen luo myös näkymättömän esteen orastavaan ihastukseen, koska yhtäkkiä paikalla onkin kolmas henkilö.

Kaikkia asioita ei ole pakko paljastaa treffikumppanille ensi näkemällä, mutta valehtelua kannattaa välttää. Jos suhde lähteekin etenemään, puolitotuuksia on vaikeampi tässä vaiheessa alkaa selittelemään. Ensimmäiset deitit kannattaa myös pitää lyhyinä, sillä deittiseuralainen jää silloin haluamaan lisää – ja pian on jo kakkostreffien vuoro.