Viittomakielen huijaritulkki iski Nelson Mandelan muistotilaisuuteen – näin todellisuudessa viittoi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi maailman arvostetuimmista miehistä, Nelson Mandela, menehtyi äskettäin 95-vuoden ikäisenä pitkälliseen sairauden uuvuttamana. Hänen muistotilaisuutensa televisioitiin ja lähetettiin ympäri maailmaa. Suora lähetys tyrmistytti erityisesti viittomakieltä osaavat toden teolla.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Jostain syystä televisiolähetykseen puhujakorokkeelle oli päässyt mukaan myös huijari, joka esitti viittomakielen tulkkia. Viittomakieltä osaavat huomasivat nopeasti, että mies vain heilutteli käsiään ”sanomatta” todellisuudessa mitään. Amerikkalainen televisiotähti Jimmy Kimmel kutsui studioon viittomakieltä oikeasti osaavat henkilön, joka tulkitsi huijarin sanomaa.

– Savuke mukaan. Ota mukaan erilaista sinulle. Ympyrä. Haluaisin rukoilla tarjouksen. Lopulta tämä on hauskaa. Kaikki nämä pallot todistavat. Tämä on hyvä, olen pahoillani, huijari kertoi tulkin mukaan.