Suomalaiselokuvaa hehkutetaan Yhdysvalloissa: ”Tämä kannattaa katsoa jouluna”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jalmari Helanderin ohjaama kotimainen elokuva Rare Exports keräsi alle kuukaudessa yli 200.000 katsojaa. Leffa sai vuonna 2010 kovasti hehkutusta myös amerikkalaisilta kriitikoilta. Nyt joulun lähestyessä elokuva on nostettu jälleen esiin ja peräti joulun suositusten listaykköseksi.

Kuva: Buzzfeed
Kuva: BuzzfeedNyt huippusuosittu amerikkalainen Buzzfeed-verkkosivusto on listannut kymmenen elokuvaa, jotka kannattaa katsoa tänä jouluna. Listan ykköseksi on nostettu suomalainen Rare Exports. Listasijoitusta perustellaan sillä, että kerrankin Joulupukki on pelottava ja mystinen olento.

Rare Exports -elokuvan tarina alkaa kun kansainvälinen tutkimusryhmä aloittaa kaivaukset Korvatunturilla ja löytää 486 metrin syvyydestä joulun tarkimmin varjellun salaisuuden. Pian kaikki uskomukset herttaisen kiltistä joulupukista romuttuvat, kun rujo totuus lapsia saalistavasta pirullisen ovelasta pukinretaleesta paljastuu. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Jalmari Helander. Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommila, Tommi Korpela, Rauno Juvonen sekä Onni Tommila ja Ilmari Järvenpää.