Muurahaispesä täytettiin sulalla alumiinilla – ällistyttävä lopputulos

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin tapauksesta, jossa tiedemiehet kaatoivat betonia valtavaan muurahaispesään. Sen jälkeen pesän ympäriltä poistettiin hiekka, jolloin pesän todellinen koko ja nerokkaat ratkaisut paljastuivat. Koe osoitti, että muurahaiset osaavat rakentaa suorastaan nerokkaan kaupunkimaisia pesiä. Katso video tästä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt hieman samankaltainen kokeilu on toteutettu hylätyllä muurahaispesällä, mutta huomattavasti pienemmässä mittakaavassa. Videolla nähdään miten muurahaispesään kaadetaan sulaa alumiinia, joka tunkeutui pesän jokaiseen sopukkaan. Alumiinin jäähdyttyä miehet ryhtyivät kaivamaan maata sen ympäriltä, jolloin aluumiiniseksi muuttunut pesä saatiin irrotettua maasta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube