Muurahaisten maanalainen kaupunki paljastui – tutkijatkin ällistyivät

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Muurahaisten tiedetään rakentavan joskus suuriakin maanalaisia käytäväverkostoja, mutta hyvin harvoin niitä päästään tutkimaan todella tarkasti. Tutkijaryhmä keksi lopulta oivallisen keinon päästä selvittämään tarkasti miten suuren verkoston muurahaiset olivat rakentaneet. Tulos oli kuin maailman kahdeksas ihme.

Tutkijat kaatoivat muurahaisten hylkäämään maanalaisen pesän kolmen päivän aikana täyteen sementtiä, joka tunkeutui pesän jokaiseen käytävään ja onkaloon. Sen jälkeen tutkijat odottivat kuukauden ajan sementin kovettumista ja ryhtyivät kaivamaan maata pesän ympäriltä.

Tuskin tutkijat osasivat odottaa mitä tuleman piti, sillä projekti paljasti miten valtavan maanalaisen kaupungin muurahaiset olivatkaan rakentaneet pääkatuineen, sivukatuineen, tuuletuskäytävineen ja varastoineen. Pesä oli levittäytynyt 50 neliömetrin alueella ja se ulottui kahdeksan metrin syvyyteen.