Vältä näitä kardinaalivirheitä pikkujouluissa

Lifestyle · Anna Poikkimäki

On taas se aika vuodesta, kun suurin osa työpaikoista viettää kosteita alkoholijuomien ja hyvän ruoan täyteisiä pikkujouluja. Aina firman juhlat eivät kuitenkaan mene putkeen, ja joskus niistä todellakin jää muisteltavaa seuraavalle vuodelle. Älä ole se tyyppi, joka muistetaan bileiden sekoilijana.

Cosmopolitan-lehden artikkelissa haarukoidaan esille juhlinnan pahimmat sudenkuopat ja estetään bilettäjää mokaamasta asioitaan työpaikalla. Koska firman juhlissa on tunnetusti tarjolla alkoholia, siihen voi varustautua syömällä paljon hiilihydraatteja ja juomalla runsaasti vettä etukäteen. Näin keho on paremmassa taistelukunnossa illan humaltumista ajatellen.

Jos henkilö haluaa välttää tylsistyneen odottelun, hänen ei kannata tulla liian ajoissa paikalle. Parempi saapua bileisiin myöhässä, niin siellä on tuolloin jo meno päällä. Omia seurustelukumppaneita ei välttämättä kannata tuoda bileisiin aveciksi, koska mikäli he eivät tunne ketään paikallaolijoita, on mahdollista että kumppani päätyy illan kuluessa nurkkaan murjottamaan.

Mikäli pomo kuitenkin sattuu ottamaan vaimonsa mukaan, tälle henkilölle kannattaa suoda huomiota, jos haluaa pisteiden nousevan firman ranking-listalla. Juttuhetkiin ei kuitenkaan missään nimessä kannata valmistautua pilven polttelulla, sillä vaikka oma olotila olisi korkealla pössyttelyn ansiosta, jutut voivat olla muiden mielestä liian kaukana maata kiertävällä radalla.

Moni voi miettiä sopivaa pukukoodia työpaikan pikkujouluihin. Sellaista ei ole – laita yllesi mitä tahansa haluat. Jos tekee mieli heittää päälle mummon kutoma porovillapaita tai seksikäs minihame, älä anna minkään estää. Pääasia, ettet ala jauhamaan paikan päällä työasioista, sellainen antaa henkilöstä vain tylsän vaikutelman.

Jokaisissa firman pikkujouluissa on aina yksi tyyppi, jolla menee muita lujempaa. Se tyyppi, joka strippaa vaatteensa ja alkaa heilua pöydällä puolipukeissa ja päätyy sänkyyn työkaverinsa kanssa. On myös niitä, jotka kokoontuvat pieneen nurkkapöytään kasvot yrmyssä haukkumaan muita. Yritä välttää kuulumasta kumpaankaan ihmisryhmään. Huolimatta siitä, miten olet mokannut bileissä, niele häpeäsi ja ilmesty silti töihin maanantaina.