Näihin supertähtiin nettipiratismi puri pahiten

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Supertähti Bruno Mars lukeutuu viime aikojen suurimpiin menestysnimiin popmusiikin kentällä. Taannoin tähden uutisoitiin tienanneen hurjan summan rahaa liikemies Len Blavatnikin tyttären bat mitsva -juhlissa. Miehelle maksettiin viiden kappaleen pituisesta keikasta 1,25 miljoonaa dollaria.

Bruno Mars ansaitsee siis suuria keikkaliksoja, mutta osa miehen potentiaalisista rojalteista menee myös sivu suun piratismin vuoksi. Artisti on nimittäin Musicmetric-yhtiön raportin mukaan vuoden 2013 eniten piratisoitu artisti. Marsin musiikkia on ladattu laittomasti jopa 5,8 miljoonaa kertaa tammikuusta 2013 lähtien.

Toiseksi eniten laittomasti kuunneltiin Rihannan musiikkia noin 5,4 miljoonan latauksen muodossa. Muita kyseenalaisen kunnian saaneita artisteja olivat Daft Punk, Justin Timberlake ja räppäri Flo Rida. Musicmeterin luvut perustuvat BitTorrent-palvelun avulla ladattuun materiaaliin.

Havajilla syntynyt ja kasvanut Bruno Mars, oikealta nimeltään Peter Gene Hernandez, on saavuttanut muutaman vuoden aikana mittavan maailmanlaajuisen suosion. Kaksi studioalbumia julkaissut 27-vuotias poptähti tunnetaan hiteistään Just The Way You Are, Grenade ja When I Was Your Man. Mies voitti parhaan miespuolisen esiintyjän Grammy-palkinnon vuonna 2010.