Ruotsin oikeusministeri uskoi 37 ihmisen kuolleen kannabikseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen Coloradossa laillistettiin vuodenvaihteessa kannabiksen viihdekäyttö ja myynti vapailla markkinoilla. Tapauksesta uutisoitiin laajasti maailmalla, ja myös monet parodiasivustot tarttuivat aiheeseen. The Daily Currant uutisoi, että vuoden ensimmäisenä päivänä 37 ihmistä kuoli kannabiksen yliannostukseen.

Kuva: The Daily Currant
Kuva: The Daily Currant

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa levittivät tai kommentoivat artikkelia verkon sosiaalisissa medioissa, ja yllättävän moni uskoi lukemansa – myös Suomessa ja Ruotsissa. Erityisen noloon asemaan joutui Ruotsin oikeusministeri Beatrice Ask, joka uskoi artikkelin todeksi ja levitti sitä Facebookissa. Tapaus nostatti Ruotsissa kohun, jossa ministeritason virkamiehen lähdekritiikkiä ihmetellään julkisesti.

Asiasta uutisoineen Aftonbladet-lehden mukaan oikeusministeri totesi myöhemmin, että vitsi ei ollut hänen mielestään lainkaan hauska. Parodiauutisen kohokohdaksi on nostettu se, että kannabikseen kuolleiden listalle on päätynyt myös hittisarja Breaking Badin päähahmo Jesse Pinkman. Ilmeisesti ministeri ei ollut sarjan fani. Häntä taitaa helpottaa kuitenkin tieto, että miljoonat muutkin lankesivat uskomaan parodia-artikkeliin.