Uimari kohtasi jättimäisen valashain – kaveri kuvasi videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Valashait ovat maailman suurimpia kaloja. Havaiji tunnetaan tähän vuodenaikaan suurten vesieläinten paratiisina, ja nyt turistit ovat päässeet uiskentelemaan jättikokoisen valashain seurassa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Vuoden alussa Havaijin Konan rannikolla kuvattu video esittelee nuoren valashain, joka ui leppoisasti ihmisten seurassa. Sukellusmestari Keller Laros otti sukellusreissulle kameran mukaan, ja nyt koko maailma pääsee ihastelemaan tämän upean merten jättiläisen uimareissua, KHON-televisiokanava vinkkaa.

Valashai on maailman suurin kala, ja se voi painaa yli 21,5 tonnia ja kasvaa peräti 12 metriä pitkäksi jättiläiseksi. Hai-nimestään huolimatta kala on ihmiselle täysin vaaraton, sillä se käyttää ravintonaan pelkästään planktonia, jota se siivilöi hetuloillaan.